Douwe Dijkstra, samen met zijn vriendin Simone, dochter Isa (3 jaar) en zoon Gijs (4,5 maand) woonachtig in Marssum, is een doorgewinterde FRL-er. Hij is 36 jaar en alweer 8 jaar aan het werk bij FRL in verschillende functies. Wat hem altijd is bijgebleven? Toen hij jarenlang dezelfde route reed, was er een bezorger die zijn werk erg waardeerde. Douwe mocht zelfs aanschuiven bij de barbecue bij hun in de tuin! Benieuwd naar wie Douwe is, wat hij nu doet bij FRL en wat voor hem het werk zo leuk maakt? Lees snel verder!

Hoe het begon…

Inmiddels werk ik alweer 8 jaar bij FRL, op dit moment als planner op de afdeling Distributie. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met het gezin in- en om huis of gaan we er lekker op uit. Zaalvoetballen doe ik in een vriendenteam en waar dit tussendoor nog kan, loop ik hard om fit te blijven. Daarnaast kan ik ook erg genieten van languit op de bank voetbal kijken (al dan niet samen met vrienden en een borrel).

Van jongs af aan werk ik al bij FRL. In het begin hield ik me bezig met vloerwerkzaamheden (denk aan folders tellen en bundelen, post sorteren, auto’s laden en lossen, etc.). Toen ik mijn rijbewijs haalde, kwam ik ‘op de bus’. Ik bracht de postbakken bij de bezorgers, reed post uit in de buitengebieden én bracht pakketten, folders en weekbladen rond. Een prachtige (bij)baan voor een student! Al met al is de ervaring die ik in al die jaren opdeed, erg handig voor het plannen van de werkzaamheden. Ik noem het een goede ‘vooropleiding’!

Mijn leukste FRL herinnering

Ik reed jarenlang dezelfde route en kwam iedere keer bij een bezorger die mijn werk enorm waardeerde. Vaak gaf hij mij wat te drinken of te snoepen voor onderweg. Ik mocht zelfs eens aanschuiven toen ze aan het barbecueën waren! Wat ook een mooie herinnering is, is het lange skiweekend met de afdeling. Dat zijn de ervaringen en momenten die het werk zo leuk maken.

Waarom mijn werk zo goed bevalt

Ook heb ik veel mooie herinneringen aan de bijzondere mensen (vooral ontvangers van pakketten) die ik aan de lijn heb gehad. Dit is natuurlijk enorm divers publiek, waarbij er soms leuke en bijzondere gesprekken ontstaan. De sfeer binnen FRL, en onze afdeling, is erg prettig. Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Zo heeft iedere collega op de afdeling een eigen ‘rol’ daarin. De collega’s en de sfeer op kantoor is dan ook datgene wat het werk voor mij zo leuk maakt. Ook mijn takenpakket is erg afwisselend. Natuurlijk is niet iedere taak leuk om te doen, maar dat heb je overal. De goede sfeer zorgt ervoor dat ik nooit met tegenzin op de fiets (of in de auto) stap naar het werk.

 

 

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies